Kako je Mamić, kad su na njega pucali, zvao Antolića: ‘Ljubavi moja, pomozi, ranili su me’

‘Ljubavi moja, pomozi, ranili su me, pogodili su me u nogu…” Te je riječi Zdravko Mamić, praktički dok je još ležao na podu, uputio Krešimiru Antoliću nakon što su nepoznati muškarci u sačekuši pucali na njega 22. kolovoza 2017., dok je obilježavao godišnjicu smrti svog oca Josipa u Hercegovini, u blizini Tomislavgrada, u zaseoku Vidovići. Mamiću je bila propucana natkoljenica, a sumnjalo se da je riječ o pokušaju ubojstva.

Antolić je zapravo bio prva osoba koju je Mamić nazvao jer je prije no što je ušao u Upravu Dinama bio direktor sigurnosti Kluba. Izvor blizak Dinamu prepričava što se tada dogodilo:

“Antolić je Mamića pitao je li teško ranjen, a kad je ovaj rekao da je, budući da je s njim bio vozač Robert, najprije su ga odveli u Dom zdravlja u Tomislavgradu, a Antolić je onda nakon toga osigurao oružanu pratnju zaštitarske firme od granice do bolnice Sveti duh, tamo su ga smjestili. Od tada pa iduća tri mjeseca čuvao ga je osobno Antolić. Kad god gdje je Mamić negdje išao, išli su zajedno, u Tursku i Ukrajinu, u Osijek na suđenje, i po Zagrebu. Onda su u listopadu te godine uzeli profesionalnog tjelohranitelja.”

Kad su nepoznati napadači 22. kolovoza 2017. pucali na Zdravka Mamića u Hercegovini, Krešimir Antolić organizirao mu je oružanu pratnju do bolnice Sveti Duh u Zagrebu i čuvao ga tri mjeseca. FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL, Screenshot/Jutarnji list, Screenshot/TV

Iste te godine, 2017. u prosincu, Antoliću su nepoznati počinitelji ispred stana zapalili automobil.

Tri godine kasnije, kad je provedena policijska akcija Tebra u kojoj su uhićeni Tomislav Sabljo i ostali zbog krijumčarenja marihuane i niza drugih kaznenih djela, ispostavilo se da je ta grupacija “zaslužna” i za paljevinu VW Golfa “četvorke” Krešimira Antolića 6. prosinca 2017. oko 5.30 na parkiralištu u Rujanskoj ulici, na zagrebačkim Vrbanima. Antolić je u to vrijeme bio šef sigurnosti Dinama, a prije toga je kao policijski inspektor u odjelu za droge “obrađivao” neke od okrivljenika.

Zbog toga je Antolića sljedećih 20 mjeseci od paljevine policija čuvala 24 sata na dan.

Kad je 2013. došao u Dinamo, trebao je riješiti probleme koje je Mamić imao s navijačima. Izvori bliski Dinamu prepričavaju kako se Mamić, zapravo, panično bojao Bad Blue Boysa.

‘Kad su Bad Blue Boysi najavili dolazak pred Mamićevu vilu, Antolić je stigao prije njih i našao Mamića skrivenog iza zavjese u spavaćoj sobi na katu svoje vile na Tuškancu. Jer on se panično bojao BBB-a’

Jedne prilike u zimu 2014. Bad Blue Boysi su najavili da će doći pred Mamićevu kuću na Tuškancu. Mamić je tada pozvao Antolića.

“Antolić je stigao prije Bad Blue Boysa i našao Mamića skrivenog iza zavjese u spavaćoj sobi na katu, u njegovoj vili na Tuškancu. Jer on se panično bojao Bad Blue Boysa. Postoji i ona epizoda iz Luxembourga, kad se pred navijačima sakrio u WC-u, to je Mamić sam poslije prepričavao, kao i kad se u Portu bacio na pod autobusa kad su prolazili između navijača. On je naprosto mrtav od straha kad su Bad Blue Boysi u pitanju. Zato je i angažirao Antolića da mu riješi taj problem i on je to više-manje uspješno riješio”, rekao je Nacionalov izvor.

Antolić je dio toga i sam ispričao u intervjuu Jutarnjem listu, rekavši da je došao u Dinamo u trenutku kad je klub bio pred izbacivanjem iz Europe jer je UEFA ocijenila da su navijački povici ‘’Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje’’ rasizam.

‘Mamić je naprosto bio mrtav od straha kad su Bad Blue Boysi bili u pitanju. Zato je i angažirao Antolića da mu riješi taj problem i on je to više-manje uspješno riješio’, tvrdi izvor blizak Dinamu. FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

No Antolić je i sam dosta osjetljiv na kritike. Novinar Jutarnjeg lista Dražen Krušelj opisao je kako mu je Antolić slao komentare na neke njegove članke, a njegovi poznanici kažu kako mu je najdraži novinski naslov ostao onaj iz Sportskih novosti “Policajac u misiji života”.

“To je najbliže njegovu shvaćanju objektivnosti o njemu, ne voli ni da ga se previše hvali, ali nije imun ni na kritike”, kaže jedan njegov poznanik.

Međutim, kako proizlazi i iz spomenutog intervjua i onog što prepričavaju ljudi bliski Dinamu, Antolić je svjestan da je kontaminiran odnosom s Mamićem i spreman je maknuti se kad se za to steknu uvjeti. Međutim, ne želi dozvoliti Mamićevoj struji da pobijedi.

Komentiraj