JOVANOVIĆ “Fašistima nije mjesto u Europskom parlamentu”

Nel Pavletic/PIXSELL

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović, komentirajući izjave predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija, poručio je kako fašistima nije mjesto u EP-u.

“Iz Rijeke možemo samo ponoviti ono povijesno: tuđe nećemo, svoje ne damo. A predsjedniku Europskog parlamenta Antoniju Tajaniju, kao i svim ostalim povijesnim revizionistima, poručujemo: Fašistima nije mjesto u EP, kao što nije ni ustašama u Hrvatskoj”, kaže Jovanović za Novi list.

Podsjetimo, Tajani je u Bazovici bio na komemoraciji za talijanske žrtve na kojoj je govor završio riječima: “Živio Trst, živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija. Živjeli talijanski ezuli.”

Jovanović je strelicu uputio i u smjeru vladajućih zbog – mlake reakcije. “Nebrojeno puta smo ukazivali na mlake reakcije vlasti i na izjave Đakića juniora, i na žigosanje mlade Zadranke slovom U, kao i na napad na sportaše u Splitu. Sad svima njima poručujemo: Draga gospodo, kad bi vas vaša glupost uzdizala, letjeli biste više nego avioni F-16 koje niste u stanju nabaviti”, rekao je Jovanović

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]