Josip Glasnović deveti nakon prvog dana svjetskog prvenstva u gađanju letećih meta u Osijeku

Hrvatski strijelac Josip Glasnović imao je jedan promašaj prvog dana kvalifikacija u trapu na Svjetskom prvenstvu u gađanju letećih meta u Osijeku i nalazi se na devetom mjestu, dok je njegov brat Anton na 11. poziciji, također s jednim promašajem.

Giovanni Cernogoraz je imao dva promašaja, oba u drugoj kvalifikacijskoj seriji, što ga je smjestilo na 27. mjesto.

Svih 50 meta su u ponedjeljak pogodila šestorica strijelaca, Katarac Al-Athba, Peruanac De Souza Ferrerira, Britanac Heading, Amerikanac Mein, Tajvanac Yang i Saudijac Almutairi.

U kvalifikacijama sudjeluju 154 strijelaca u seniorskoj konkurenciji kod muškaraca.

U ženskoj konkurenciji hrvatske reprezentativke su u donjem dijelu redoslijeda nakon dvije kvalifikacijske serije. U konkurenciji se našlo 79 trapašica, a od Hrvatica je najbolji rezultat imala Natali Banko koja je od mogućih 50 pogodila 36 meta. To joj je donijelo 71. mjesto. Renata Zrinski je sa 35 pogodaka na 73. poziciji, a Una Sedmak je sa 27 pogodaka na 78. mjestu.

Vodeća Njemica Kathrin Murche ima jedan promašaj, a iza nje su četiri natjecateljice sa po dva promašaja.

U utorak će u obje konkurenciji biti održane nove dvije kvalifikacijske serije. Posljednju kvalifikacijsku seriju će seniori i seniorke pucati u srijedu, a odmah nakon toga su na rasporedu i borbe za odličja.

Komentiraj