JOSIĆ KRITIZIRALA SDP-OVU GRADONAČELNICU: “Ugrožava život djece”

Saborska zastupnica HDZ-a Željka Josić u četvrtak je održala konferenciju za novinare u Saboru, gdje je prozvala SDP-ovu vlast u Sisku na čelu s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček da nasilnički ugrožava živote malih sportaša te pozvala mjerodavne institucije da reagiraju.

“Već godinama SDP-ova gradska vlast malim sportašima ne dozvoljava ulazak u Ledenu dvoranu, izbacuje ih se u pola treninga, a roditeljima zabranjuje ulaz”, rekla je Josić na konferenciji u Saboru.

Dodala je kako se malim sportašima zabranjuje pristup uz različita objašnjenja, a jedno od njih je bilo kako je Sisku dovoljan jedan hokejaški klub.

“Najnoviji nasilnički potez gradskih SDP-ovaca gašenje je svjetla tijekom treninga na ledu”, rekla je zastupnica, navodeći kako zbog takvog nasilničkog ponašanja dio djece putuje u Zagreb “kako bi vidio led”.

Kaže i kako se zadnjih dana na društvenim mrežama mogu vidjeti kratki video prikazi kako zaštitari priječe ulaz malim sportašima u Ledenu dvoranu, a isto i njihovim roditeljima. “Ovdje je vrlo jasno da se ugrožava život djece, a to je kazneno djelo”, rekla je Josić.

Poručila je da to treba hitno spriječiti, a sve odgovorne kazniti. Pozvala je sve mjerodavne da se uključe u ovu sisačku temu – DORH, MUP, pravobraniteljicu za djecu.

Na reakciju je pozvala i predsjednika SDP-a Davora Bernardića, te predsjednika Hrvatske Zorana Milnovića s obzirom da je, kaže, u inauguracijskom govoru rekao kako je njegova odgovornost da se ni jedan građanin ne osjeća ustrašenim.

HDZ-ova zastupnica pozvala je i na prosvjed koji će se u petak održati pred sisačkom Ledenom dvoranom, a kojim se, najavljuje, gradskoj vlasti želi poručiti da su svi građani jednaki i da svi trebaju imati jednaku dostupnost gradskim sadržajima.

Komentiraj