Johnny Depp svjedočio, tvrdi da Amber Heard “debelo pretjeruje” u svojim optužbama

Petog dana suđenja u Fairfaxu, država Virginia, na kojem Johnny Depp tuži bivšu suprugu Amber Heard, 11 sudaca po prvi je puta slušalo svjedočenje slavnog glumca. U središtu njegovog svjedočenja bila je kolumna Amber Heard objavljena u The Washington Postu u kojoj je ona sebe opisala kao žrtvu obiteljskog nasilja. Iako u kolumni nije spomenula Deppovo ime on smatra da je mislila na njega jer se događaji opisani u kolumni vremenski poklapaju s razdobljem kada su bili u braku. Zbog toga ju je Depp i tužio te traži 50 milijuna dolara odštete a ona je odgovorila s protutužbom u kojoj traži 100 milijuna dolara odštete i to ztbog orkestrirane kampanje koju je njen bivši suprug poveo protiv nje.

Amber Heard je u odgovoru na njegovu tužbu navela kako je bila žrtva nasilja, najčešće kada je Depp bio pod utjecajem droge i alkohola. „Nakratko nisam mogla ni vikati ni disati“, napisala je Amber Heard tvrdeći da je bila zabrinuta za Deppa i njegovo stanje u kojem nije bio svjestan što radi te se bojala da će je ubiti. U tom odgovoru na tužbu njena odvjetnica je napisala kako je Depp jednom prilikom progutao između osam i 10 tableta ecstasyja te je slijedeća tri dana napadao svoju suprugu.

Kada se Depp u utorak pojavio u sudnici, rekao je da njegova bivša supruga „debelo pretjeruje“ kada spominje njegovo korištenje droge i alkohola te da „nije bilo trenutaka u kojima je bio izvan kontrole“.  „Mnogo toga je jednostavno lažno. Mislim da je za nju to bila laka meta za pogađanje jer jednom, kada si nekome vjerovao određeni broj godina i ispričao mu sve tajne svog života, te informacije se, naravno, mogu upotrijebiti protiv tebe.”

Nakon ispitivanja od strane svog odvjetnika u utorak poslijepodne, Depp je osporio njen opis njegove konzumacije droga i alkohola. Rekao je da su optužbe “nemoguće”, implicirajući da nitko ne može fizički unijeti količinu droge koju je on navodno uzeo. Depp je posvjedočio da je zapravo bio trijezan tijekom znatnog razdoblja svog braka s Amber Heard. „Nisam neki manijak koji treba stalno biti nadrogiran ili pijan”, rekao je glumac, odjeven u crni sako uz košulju i prsluk iste boje, s kosom u repu. “Zapravo, prije Australije i u Australiji, nisam pio alkohol, vjerujem, 18 mjeseci.”

Pričajući o svojoj povijesti s drogom i alkoholom, Depp je rekao da je postao ovisan o oksikodonu nakon što je zadobio ozljedu na snimanju filma „Pirati s Kariba: Nepoznate plime“. Dio od pet godina koliko je uzimao lijek, za koji je rekao da mu je bio propisan kod ozljede leđa, poklopio se s njegovim brakom s Heard. Depp je rekao da je uspješno prošao savjetovanje glede ovisnosti o opijatima.

Veza Amber Heard i Johnnyja Deppa započela je 2011. godine kada se par upoznao na snimanju filma „The Rum Diary“. Tijekom četiri sata na suđenju govorio je i o svom nasilnom djetinjstvu, karijeri i poteškoćama u suočavanju sa slavom. Depp je ispričao kako je prvi put poljubio Amber Heard u svojoj kućici nakon što je snimio scenu u filmu u kojoj su se ljubili. “Bilo je to šest teških godina. Vrlo je čudno kada si jednog dana Pepeljuga, a za 0,6 sekundi si Quasimodo. Nisam to zaslužio, ni moja djeca, ni ljudi koji su vjerovali u mene svih ovih godina.”

Depp će nastaviti svjedočiti u srijedu.

Komentiraj