Johnny Depp režira film o slavnom umjetniku, snimanje je počelo u Budimpešti

Autor:

Promo

Talijanska zvijezda Luisa Ranieri, poznata po ulozi tete Patrizie u filmu Paola Sorrentina „Božja ruka“ (The Hand of God), pridružila se glumačkoj ekipi filma „Modi“ koji govori o talijanskom umjetniku Amedeu Modiglianiju. Redatelj je Johnny Depp a film se počeo snimati ovih dana u Budimpešti.

Ranieri u filmu glumi Rosalie, vlasnicu talijanskog caffe bara u Parizu kojeg je Modigliani crtao. Ona se prema njemu ophodila kao majka i brinula se o njemu dok je bio bez novaca i pijan, te si nije mogao priuštiti topli obrok. Ona se u filmu pridružila još jednom talijanskom glumcu Riccardu Scamarciu koji glumi buntovnog slikara i kipara koji se proslavio modernističkim djelima, a umro je u 35. godini. Al Pacino u filmu glumi svjetskog kolekcionara umjetnosti Mauricea Gangnata dok francuski glumac Pierre Niney glumi francuskog umjetnika Mauricea Utrilla koji je bio Modiglianijev blizak prijatelj.

Za Deppa je ovo drugi film koji režira i to nakon stanke o 26 godina jer je 1997. režirao prvi film „The Brave“ u kojem je ujedno glumio i to sa Marlonom Brandom. Glumački, Depp se posljednji puta pojavio u filmu „Jeanne Du Barry” francuske redateljice Maïwenn koji će se u hrvatskim kinima početi prikazivati 30. studenoga. To je prva njegova ulooga nakon sudskog slučaja u kojem su se on i bivša mu supruga Amber Heard međusobno tužili.

Film „Modi“ temelji se na istoimenoj drami Dennisa McIntyrea koju su za film adaptirali Jerzy i Mary Kromolowski. Prema objavljenom sinopsisu, radnja filma odvija se 1916. godine u Parizu tijekom 48 turbulentnih sati nakon kojih će se učvrstiti njegova reputacija umjetničke legende. Al Pacino, osim što glumi u filmu, ujedno je i njegov producent. Nakon Budimpešte, film će se nastaviti snimati u Italiji, na lokaciji koja će glumiti Pariz.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.