Jennifer Lawrence napala radikalno krilo Republikanaca zbog manipuliranja izborima

Jennifer Lawrence, 30-godišnja glumica, pojavila se u videu neprofitne organizacije RepresentUs koja se zalaže za lokalne i državne zakone na temelju njihovog zakonskog prijedloga nazvanog American Anti-Corruption Act (Zakon o borbi protiv korupcije). Ona je u tom videu okrivila radikalno krilo Republikanske stranke za aktivnu demontažu prava na glasanje tako što se zaobilaze glasačka pravila.

„Kakva god bila vaša osobna politika, na kojoj god strani da se nađete, morate znati da je vaš glas važan i da se ishodom naših izbora ne manevrira i ne manipulira“, izjavila je Jennifer Lawrence i dodala „U Teksasu, Georgiji i Floridi, te u još 44 države, postoji radikalno krilo Republikanske stranke koje aktivno ukida američko pravo glasa jer u suprotnom nemaju dovoljno osvojenih glasova za pobjedu“.

Ona je optužila političare za “gerrymandering“, što je izraz kojim se opisuje manipuliranje izborima i izbornim rezultatima kako bi jedna stranka ili grupa ostvarila prednost, a u Americi se to, po njoj, radi tako što se zatvaraju stotine glasačkih mjesta na kojima glasuju manjine s ciljem da se onemogući glasovanje ljudi određene boje kože. „To je varanje a ne demokracija“, rekla je i podržala zakon nazvan „For the People Act“.

„Trenutno u Senatu postoji zakon koji se zove ‘For the People Act’, zakon koji može preokrenuti te zakone protiv glasanja i zaustaviti milijardere da mogu kupiti izbore. Čak se kaže da svi uređaji za glasanje trebaju biti izrađeni ovdje u SAD-u. Ali trebat će nam velik pritisak da to prođe”.

Komentiraj