JEDNOSTAVNE IDEJE ZA DEKORACIJE Unesite dašak proljeća u interijer

Autor:

Pixabay

Sunčani i vedri dani mame nas van, ali i zovu da proljeće unesemo u naš životni prostor. Najjednostavniji i najljepši način je širom otvoriti prozore kako bi u kuće i stanove ušli slatki mirisi rascvjetalih voćaka i svježe pokošene trave i kako bismo čuli cvrkut ptica.

Ovakav eksterijer traži i da se interijer prilagodi. U dnevnom boravku više nema mjesta teškim, toplim zimskim dekama pod kojima smo provodili slobodno vrijeme, gledajući filmove u siječnju i veljači.

Krajnje je vrijeme da pospremite zaostale božićne dekoracije poput onog orašara koji vam je toliko lijep da bi i Uskrs mogao dočekati na regalu, umjesto u kutiji s ostalim izvansezonskim ukrasima.

U nastavku vam donosimo nekoliko jednostavnih načina i ideja kako da u svoj dom unesete dašak proljeća i punim plućima uživate u, za mnoge, najljepšem godišnjem dobu.

Svjetlije nijanse

Zamijenite tamne zimske dekore, nježnim, pastelnim nijansama poput nebesko plave, bež ili boje mente ili pak puderasto ružičaste. Na taj način stvorit postići ćete prozračnost prostora. Isto vrijedi i za detalje poput vaza, zdjela na kuhinjskom otoku ili stolu, ručnika u kupaonici.

 

Živo cvijeće

Uljepšajte prostor svježim, rezanim cvijećem i lončanicama sa sezonskim vrstama poput mirisnih zumbula. Buket tulipana u vazi detalj je koji čini razliku, kao i lončanice sa zumbulima i narcisima na blagovaonskom stolu ili stoliću u dnevnom boravku. Kod rezanog cvijeća vodite računa da je voda u vazi uvijek svježa kako bi ono dulje trajalo, ali i radi općeg dojma.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ann Karén K. Strand (@husihagen)

Poigrajte se teksturama

Kombinirajte različite teksture kako biste prostor učinili ugodnijim i zanimljivijim. Lagane tkanine poput lana i pamuka savršen su izbor za zavjese i pokrivače u ovo doba godine.

Floralni printevi

U proljeće ne možete pretjerati s cvijećem pa stoga osim onog živog i reznog, pobrinite se i za “floru i faunu” na zidovima, stolnjacima, posteljini, ubrusima, ali i zavjesi za tuš.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erin Harman (@erin.evolving)

Generalka

Jedan od vrlo praktičnih načina da unesete proljeće u svoj dom je da napravite generalno čišćenje i riješite se svega što vam ne treba. Prostor će prodisati, a i vi zajedno s njim.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.