Savjeti dizajnera: Ovo je pet grešaka u uređenju doma koje će vam povećati troškove

Autor:

Spacejoy on Unsplash

Planiranje i uređivanje doma može predstavljati izazov, s obzirom na značajno vremensko ulaganje i česte potrebe za financijskim sredstvima.

Kako biste izbjegli nesklad između željenog i raspoloživog budžeta tijekom uređenja ili dekoriranja doma, stručni savjeti dizajnera interijera mogu biti od iznimne pomoći.

Nedostatak određenog budžeta:

Prvi korak u procesu uređenja doma trebao bi biti jasno određivanje budžeta. Prema riječima dizajnera Joshue Smitha, ključno je stvoriti proračun za svaki element koji planirate implementirati u prostoru. Svjesnost o troškovima omogućava vam bolje upravljanje budžetom i ostvarenje željenih estetskih ciljeva.

Kompromisi u kvaliteti:

Štednja ne bi trebala ići na štetu kvalitete. Ginger Curtis, dizajnerica i osnivačica kompanije “Urbanology Designs”, savjetuje održavanje ravnoteže između skupocjenih i pristupačnih komada. Kroz primjer iz vlastitog iskustva, naglašava važnost ulaganja u kvalitetne komade koji ostavljaju trajan dojam.

Kupovina namještaja u trendu:

Ginger Curtis ističe da nije preporučljivo pratiti trenutne trendove pri odabiru namještaja, budući da se oni često mijenjaju. Umjesto toga, preferirajte klasične komade koji će zadržati svoju vrijednost kroz vrijeme.

Zanemarivanje dekoracija:

Često se podcjenjuje utjecaj dekoracija na ukupni proračun. Dizajnerica Victoria Holly upozorava da zanemarivanje troškova manjih dodataka može dovesti do prekoračenja proračuna za dekoracije, pa se preporučuje pažljivo planiranje i praćenje troškova.

Izbjegavanje korištenih stvari:

Uštede se mogu postići i kroz kupovinu rabljenih predmeta. Victoria  Holly naglašava da efektivni vizualni dojam može biti postignut i uz povoljnije opcije, kao što su stare knjige umjesto novih, čime se izbjegavaju nepotrebni troškovi, piše portal Homes and Gardens.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.