Jedini saborski bankomat izazvao ‘buru’ na društvenim mrežama

Pixabay

Novinar N1 televizije Hrvoje Krešić u srijedu je preko Twittera podijelio fotografiju sa zaslona jedinog bankomata u Saboru, na kojem je najmanji mogući iznos za isplatu bio 800 kuna.

“A sad malo plitkog populizma: ovo je sučelje jedinog bankomata u Saboru, najniži iznos za isplatu je 800 kn, opcija “drugi iznos” ne postoji. Je li bankomat prilagođen potrebama korisnika, ili?”, napisao je Krešić, o čijoj su se objavi ubrzo osvrnuli i službenim priopćenjem iz Sabora.

U tom su priopćenju tražili ispravak netočne informacije, te vlastitom fotografijom pokazali ‘sporni’ bankomat PBZ-a na kojem se kao najmanji iznos za isplatu nudi – 100 kuna.

“Nejasni i neshvatljivi su motivi potrebe za ovakvom vrstom dezinformiranja javnosti. Naime, sučelje PBZ-ovog bankomata postavljenog u zgradi Hrvatskoga sabora izgleda ovako:

Minimalni iznos za podizanje gotovine je 100 kuna, a kao što je vidljivo postoji i opcija „Drugi iznos“.

Pretpostavljamo da je nepotrebno istaknuti kako je u bankarskoj industriji slabo vjerojatna mogućnost ponude bankomata „prilagođenih potrebama korisnika“, kako to g. Hrvoje Krešić sugerira svojom objavom, tim više što se tim istim bankomatom u Saboru uz zastupnike koristi i 250 saborskih službenika te brojni ostali službenici zaposleni u drugim institucijama smještenima na Trgu sv. Marka.

Vjerujemo kako je navedeno poznato i g. Hrvoju Krešiću zbog čega se izostavljanjem naziva vlasnika bankomata (PBZ) u svojoj objavi sučelja vjerojatno htio zaštititi od možebitnih neugodnih pravnih posljedica”, poručili su iz sabora.

Ipak, s istim problemom kao Krešić, početkom ovog tjedna našla se i novinarka Sandra Bartolović, koja je na svom Twitteru objavila kako joj saborski bankomat nudi 800 kuna kao najmanji iznos isplate. “Najmanji iznos koji se može podignuti na bankomatu u Saboru je 800 kuna. S gnušanjem sam odbila ponudu”, napisala je.

Novinarki se preko Twittera javio jedan od dirfektora PBZ-a, koji je objasnio da se radi o bugu, te da će se sustav vratiti u normalu u petak. Naime, zbog buga na bankomatima PBZ-a se nude različiti iznosi korisnicima koji imaju račun u banci PBZ i onima koji nemaju račun u toj banci. Onima koji nisu korisnici PBZ banke, kao najmanji se iznosnudi 800 kuna, a korisnicima te banke 100 kuna.

Komentiraj