Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava vožnju na dionici autoceste A1 između tunela Bristovac i vijadukta Božići (ograničenje brzine 40 km/h) i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na dionici autoceste A1 između Zagreba i Karlovca.

Na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru vozi se otežano zbog snijega na kolniku. U većem dijelu zemlje kolnici su vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog teretnih vozila u kvaru na autocesti A1 opreznije treba voziti na dionicama: između čvorova Benkovac i Zadar 2 (na 267.km) u smjeru Zagreba; prije čvora Bisko u smjeru Dubrovnika.

Opreznije treba voziti autocestom A5 Osijek-Sredanci od čvora Čepin prena Đakovu (na 60.km) zbog vozila u kvaru.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta Karlovac-Korenica-Gračac-Knin (DC1), Paški i Krčki most otvoreni su za sve skupine vozila.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na sljedećim cestama:

LIKA i ZADARSKA ŽUPANIJA: DC42 Poljanak (g.ž.KA)-Poljanak (g.ž.LS), DC429 Selište Drežničko (D42) – Selište Drežničko (g.ž.LS)., DC218 Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin-Bruvno, ŽC5203 Dobroselo-Brotnja.

GORSKI KOTAR i SJEVERNO HRVATSKO PRIMORJE: DC3 Stubica (Vrbovsko)-Kupjak-Delnice; DC32 Prezid-Delnice; DC305 Parg-Čabar; DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja; ŽC5191 Sopač-Mrkop-Tuk; ŽC5062 Lič-Lukovo; ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine; ŽC5030 Platak-Kamenjak; ŽC5110 Krmpote-Alan; ŽC5062 Lič-Lukovo, ŽC5062 Bribir-Lukovo; ŽC5094 Breze-Stalak; ostale županijske i lokalne ceste na području Gorskog Kotara.

Zbog sniježnih zapuha za sav promet zatvorene su: ŽC5032 Gornje Jelenje-Mrzla Vodica-Crni Lug, ŽC5094 Jasenak-Stalak, LC58033 Vrbovsko-Mlinari i LC 58031 Zalesina(DC 3) – Stari Laz.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Komentiraj