Jagić: “Mene samo zanima je li predsjednik završio Policijsku akademiju i osjeća li se siguran uz policiju koja ga čuva?”

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović u utorak je u izjavi za medije komentirao navijačke nerede koji su se dogodili u subotu navečer na autocesti A1, cijeli slučaj komentirao je i  predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić.

“Policija je odradila svoj posao u Desincu točno po pravilima službe, kako i treba”, Jagić u Dnevniku Nove TV.

Predsjednik Milanović je rekao kako baš sve i nije bilo dobro pripremljeno, Jagić je odgovorio:

“Mene samo zanima je li možda predsjednik završio Policijsku akademiju? Je li možda ikad sudjelovao u takvim sukobima i je li siguran uz policiju koja ga čuva. Dakle, njega policija čuva i ne znam zašto bi rekao takve stvari. Na kraju krajeva, sam je rekao da policajcima ne treba povećavati plaću, a mi imamo najmizerniju plaću”, rekao je čelnik Sindikata policije Hrvatske.

Jagić je, kako je istaknuo, u kontaktu s ozlijeđenim policajcima.

“Neki od tih ozlijeđenih policajaca su navijači Hajduka. Kažu kako je to bila borba za goli život, da je toliko ljudi nasrnulo na njih da nisu imali druge opcije nego da naprave to što je napravljeno, a što je u potpunosti opravdano – upotreba vatrenog oružja”, zaključio je Jagić.

Brojni navijači tvrde da su se našli u krivo vrijeme na krivom mjestu. Na pitanje je li moguće da su ipak policajci krivo postupili, Dubravko Jagić je kazao da to nije moguće.

“Ako su oni bili u krivo vrijeme na krivom mjestu, otkud im ozljede? Dakle, bili su tamo, napravili su ono što nisu trebali raditi i tu nema nikakve priče. Nemoguće je da se nekom nešto dogodilo, a da nije bio tamo prisutan”, zaključio je

 

Komentiraj