Jacob Fortune-Lloyd iz „Kraljičinog gambita“ glumit će Briana Epsteina

Glumac Jacob Fortune-Lloyd koji je glumio u tv seriji ‘Kraljičin gambit’ trebao bi glumiti pokojnog menadžera Beatlesa Briana Epsteina. Kao što je objavljeno u The Daily Mailu Jacob Fortune-Lloyd glumit će menadžera Beatlesa u biografskom filmu ‘Midas Man’, koji će režirati Jonas Akerlund. Akerlund je švedski redatelj najpoznatiji po radu s Madonnom na Grammyjevom nagrađivanom spotu ‘Ray Of Light’, kao i s drugim glazbenicima među kojima su Paul McCartney, Lady Gaga, Rammstein i The Prodigy.

Neautorizirana biografija Epsteina, koji je bio menadžer Beatlesa od 1962. do svoje smrti 1967., trebala bi se početi snimati kasnije ove godine u studiju Twickenham i na lokaciji u Londonu, Liverpoolu i u SAD-u. Prema Deadlineu, film će “prikazati Epsteinovu ulogu u kulturnoj revoluciji i kreativnoj eksploziji 1960-ih i njegovom značajnom, ali često podcjenjivanom utjecaju na pop glazbu”.

Osim što je vodio The Beatlese, Epstein je surađivao i s nizom glazbenika, uključujući Gerry and the Pacemakers, Cillo Black i Billy J. Kramer and The Dakotas. Epstein je umro od slučajnog predoziranja drogom 1967. godine u dobi od 32 godine. Govoreći o predstojećem filmu i izboru glumca Fortune-Lloyda, redatelj Akerlund rekao je: „Veliki je izazov utjeloviti Epsteina, a Jacob je savršen za tu ulogu. Karizmatičan je i mračan u isto vrijeme i uravnotežuje taj emocionalni raspon u kojem niste sigurni jeste li zaljubljeni u njega ili užasno empatični s unutarnjim previranjima njegovog lika. Nitko ne bi mogao Briana bolje oživjeti.”

Fortune-Lloyd je istim povodom izjavio: „Velika je privilegija glumiti Briana Epsteina, čovjeka koji je izvršio tako važan i trajan kulturni utjecaj, ali koji se trudio pronaći sigurno mjesto u svijetu koji je pomogao oblikovati. Bio je fascinantna osoba s velikim talentom, ambicijom i hrabrošću i velika mi je čast što mi se pružila prilika da ga predstavljam. Jonas je savršena osoba koja će ovu priču oživjeti, njegovo je djelo vizualno zapanjujuće i smjelo. Jedva čekam da počnemo raditi zajedno.”

Producent filma, Trevor Beattie, rekao je prošle godine za The Guardian: „Epstein je jedan od najneobičnijih ljudi 20. stoljeća. Njegova priča nije pravilno ispričana. Širi ga svijet često uzima zdravo za gotovo, ali bio je ispred svog vremena, čovjek sa svojom  vizijom glazbe i popularne kulture do rodnog identiteta. Bio je homoseksualac u vrijeme kada je homoseksualnost bila ilegalna. Živio je tajnim životom. Donosio je neke rizične odluke u poslovanju svojih zvijezda. U usporedbi s onim što je Brian morao živjeti u svom životu, njegov posao zapravo nije predstavljao nikakav rizik.”

 

Komentiraj