Jačanje konkurentnosti: Samsung spojio mobilni sektor s odjelom potrošačke elektronike

Screenshot YouTube

Samsung je službeno objavio da se spojio svoj mobilni sektor s odjelom potrošačke elektronike s ciljem “jačanja poslovne konkrentnosti” na svjetskoj razini, izvještava engadget.com.

Nakon spajanja dva odjela došlo je i do smjenjivanja izvršnih direktora s prijašnjih pozicija unutar megatvrtke. Mediji pišu da je područje mobilnih tehnologija jedno od najvažnijih unutar kompanije te da ovaj sektor često ostvaruje i najveću zaradu.

Jong-Hee Han je prije vodio posao u području televizijskih tehnologija, a sad će zajedno uz Kyehyun Kyunga, koji je zadužen za segment čipova i komponenti usmjeravati inovacije, ideje i daljnji razvoj u novom sektoru.

Mediji ističu da je odjel mobilnih uređaja i tehnologija u trećem kvartalu ostvario najveću zaradu od 24.2 milijarde dolara. Otkriva se da će Samsung uložiti značajna financijska sredstva u razvoj čipova za 5G pametne telefone i sustave, koji koriste umjetnu inteligenciju. Ovog studenog je najavljeno da kompanija ima cilj izgraditi veliku tvornicu u Teksasu.

Komentiraj