Na Zagrebačkom velesajmu od 4. kolovoza do 30. rujna posjetitelji će moči posjetiti Međunarodnu izložbu modela od Lego kocaka ‘Invazija Giganata’.

“Neki modeli su ogromni zbog veličine, dok su drugi ogromni u simboličkom smislu. Na izložbi predstavljamo u mjerilu 1:1 modele poznatih figura iz svijeta sporta, kulture, filma i bajki – tj.”Divove”. u svojim područjima – kaže organizator izložbe. Budući da je od početka bila ideja stvoriti veličanstven događaj s Lego kockama, bilo je potrebno donijeti najbolje eksponate iz mnogih europskih zemalja”, poručili su organizatori izložbe.

Na Velesajmu će biti izloženo više od 100 modela, a za Vas izdvajamo samo neke:

Batmanovo vozilo

Ljubitelje super junaka očekuje velika atrakcija – rekonstrukcija Batmanovog vozila u dužini od čak 7 metara! Batmobila od 900.000 kocaka prati BatmanTM napravljen u mjerilu 1:1. Ogroman Gotham City dovršava priču o čovjeku šišmišu. Batmanov automobil, junakova špilja, neboder Wayne Tower i vlakovi koji se pokreću pomoću tipaka, samo su dio ovog impresivnog, interaktivnog modela od 500.000 kocaka.

Titanic

Napravljen od pola milijuna kocaka u mjerilu 1:25. Replika je dugačka 11 metara i gotovo 3 metra visoka. Model Titanica je izgrađen do najsitnijih detalja, a posjetitelji će osim divljenja veličini samog modela moći i pogledati u unutrašnjost broda.

Helicarrier

Visok preko 5 metara izmišljeni leteći nosač zrakoplova obrambene agencije S.H.I.E.L.D – poznat iz američkih stripova i filmova o superherojima.

Human Body – neobična lekcija iz biologije

LEGO izlošci čine učenje lakšim i ugodnijim. Pogledajte kako su izgrađeni mozak i srce, dišni, probavni i koštani sustav. Zapanjujući modeli prikazuju strukturu ljudskih unutrašnjih sustava i organa. Najmlađe uče o ljudskoj anatomiji i fiziologiji, a starijima omogućuju provjeru znanja.

Najviši čovjek u povijesti

Model najvišeg čovjeka u povijesti – Roberta Wadlow’a, visokog nevjerojatnih 272cm! Za izgradnju tako visoke figure u mjerilu 1:1 nije korišten nikakav unutarnji okvir. Dakle, model se sastoji isključivo od kocaka – više od 100.000 elemenata.

Martina Navrátilova

Figura tenisačice, jedne od najboljih predstavnica ovog sporta, napravljena je od 50.000 Lego kocaka. Fantastična Češka tenisačica, koja je na drugom mjestu rang liste tenisačica svih vremena, napravljena je do najsitnijih detalja. Figura je visoka 173 cm i predstavlja Martinu u tipičnoj odjeći tenisačice s karakterističnim zlatnim naočalama.

Velika zona Star Wars

Za Zagreb, organizatori su pripremili posebnu Star Wars® zonu. Star Wars ljubitelji moći će vidjeti više od 100 modela povezanih s najpoznatijom svjetskom sagom. Star Wars® District je bogata zbirka autorskih modela koji prikazuju najpoznatije svemirske brodove, scene, likove, oružje, baze i bitke iz ove kultne sage.

Star Destroyer

Biser izložbe i najvažniji model Star Wars® zone je autorski model koji prikazuje najmoćniji svemirski brod poznat iz serije Star Wars. Model impresionira veličinom i pozornošću na detalje. Dimenzije: dužina: 202 cm, širina: 125 cm, visina: 58 cm, težina: preko 50 kg.

Zona fantasy

Svijet magije, neobičnosti i fikcije poznat iz igara i filmova napravljen od kocaka. Otkrijte fantastična kraljevstva vilenjaka, stvorenja, svemirskih gusara i drugih u zoni fantasy! Pogledajte beskrajne bitke između dobra i zla.

Superheroji

Nezaboravne dojmove pružaju i figure superheroja napravljene u mjerilu 1:1. Možete se diviti rekonstrukcijama likova Batmana, Spidermana i Iron Mana. Također, moći ćete pronaći i poznatog umjetnika Jan Sebastian Bacha, izgrađenog u prirodnoj veličini.

Komentiraj