HINA/ BRUKETA&ŽINIĆ&GREY

Izložba crteža koja spaja naizgled nespojive osobe

Izložba ilustracija “Mix it up”, koje spajaju naizgled nespojive poznate osobe iz svijeta umjetnosti i pop kulture, otvara se u srijedu, 6. prosinca u zagrebačkom Swanky Monkey Gardenu na samo nekoliko sati, od 18 sati do zatvaranja tog kluba.

Crteži, ostvareni u različitim tehnikama, nastoje pokazati kako je svaka kombinacija, ma koliko nevjerojatna bila, moguća, napominje se u najavi izložbe.

Tako su na njima spojeni, primjerice, Mozart i Lennon, Mona Lisa i Elvis Presley, Madonna i Steve Jobs, Oprah i Tesla, Frida Kahlo i Mike Tyson, Queen Elisabeth i Abraham Lincoln,

Njihovi su autori Filip Peraić, Ivan Blažetić – Šumski, Tea Jurišić, Davor Schunk i Nebojša Cvetković.

Izložba se održava na samo nekoliko sati i osmišljena je kao ‘party’ na kojemu će nastupiti DJ-evi. Kako je najavljeno, prema istom principu glazbu miksati neočekivana kombinacija DJ-eva, s jedne strane DJ Kuna, poznat po svom nesvakidašnjem stilu i zaraznoj energiji te ‘freestyle’ improvizaciji, a s druge DJ KMDNTMRK (komandantmrak), kojem je osnovna ljubav vještina tetoviranja.

Radovi su nastali prema ideji Bruketa&Žinić&Grey tima, s porukom “Sve je moguće s pravom kombinacijom”, a na inicijativu i uz potporu dobavljača papira IGEPA, koji je sve crteže objavio u ograničenom izdanju kataloga.

Komentiraj