‘Izbjegavam gluten, jedem zdravu i organsku hranu’, otkrila je Julia Roberts. Danas slavi 54. rođendan

Američka glumica Julia Roberts rođena je 28. listopada 1967. godine, a njena vitka linija i zategnuta koža čine da izgleda znatno mlađe od svojih 54 godina. Mnogi se pitaju kako joj to uspijeva, a glumica je u jednom intervjuu otkrila koje je njeno pravilo za ishranu. “Uglavnom izbjegavam gluten. Trudim se jesti zdravu i organsku hranu,” istakla je Julia. Otkrila je i kako izgleda njen prosječni dnevni meni:

Doručak – tost, avokado, jaje, borovnice, kava, kokosova voda.
Ručak – salata s piletinom s roštilja.
Večera – divlji losos, avokado, smeđa riža, vino.

Zanimljivo je što glumica za doručak bira dvije superzdrave namirnice – avokado i borovnice. Avokado je bogat brojnim vitaminima i mineralima, sadrži više kalija od banana, pun je vlakana i antioksidanata, a smanjuje apetit i podstiče varenje, pa se smatra za jednu od najboljih namirnica za mršavljenje. Borovnice sadrže antioksidante i flavonide, usporavaju starenje, čuvaju srce, poboljšavaju vid i potiču metabolizam.

Julia Roberts se ne pridržava striktnih dijeta, pa sebi ponekad dozvoli i uživanje u čokoladnom kolaču. Kako ističe, ona ne usvaja zdrave navike samo zbog izgleda, a ljepota joj nikada nije bila glavni prioritet. “Tajna ljepote je da lijepo mirišete i uvijek imate osmijeh na licu.”, inspirativno je rekla glumica.

Komentiraj