Iz tvornice u Abu Dhabiju izlaze tisuće vojnih vozila

Screenshot YouTube

Tvornica vojnih vozila u Abu Dhabiju godišnje može proizvesti oko 1 500 blindiranih teretnih i drugih vozila.

Proizvodni pogon nije toliko automatiziran u usporedbi s  velikim tvornicama automobila najpoznatijih proizvođača, no uz ukupnu površinu 37 500 m² može se reći da je riječ o velikoj tvornici, koja je pod kontrolom službene vlade i u vlasništvu Obrambene industrijske tvrtke Ujedinjenih Arapskih Emirata (Emirates Defence Industries Company).

Šef za komercijalne poslove, Khaled Al Zaabi, je otkrio kako se proizvodnja odvija kroz tri najvažnija stupnja.

Timovi radnika i automehaničara su zaduženi za postupke varenja karoserije vozila, spajanje elemenata na podvozje i šasiju, bojenje karoserije, koji slijede jedan za drugim. Na kraju se na polugotovi proizvodi umeću sjedala, elementi dizajna unutrašnjosti i oprema. Vidi se kako u tvornici nema velikih robotskih ruku ili industrijske trake, već se vozila postavljaju na čvrsto pomično postolje i tako se prevoze kroz pogon.

Tvrtka je proizvela tisuće vozila, koja imaju pogon na sva četiri ili šest kotača za potrebe mnogih država. Ističe se kako ovakva vozila osim vojnih, zadovoljavaju brojne namjene, od nadgledavanja terena do medicinskih i hitnih intervencija.

Komentiraj