Ivan Delić posuđen u Serie B

Šibenik je u sjeni trenerske rošade na klupi u kojoj se Damir Čanadi vratio u klub umjesto Marija Cvitanović ostvario i jedan izlazni transfer. Šubićevac je napustio napadač Ivan Delić koji će do konca sezone nositi dres talijanskog drugoligaša Cosenze koja potom ima pravo otkupiti njegov ugovor.

24-godišnjak je član Narančastih postao u srpnju 2021. godine te je ukupno upisao 53 nastupa u kojima je zabilježio 14 golova i 11 asistencija. U aktualnoj sezoni je imao po tri gola i dodavanja te je u obje kategorije bio najučinkoviti igrač u momčadi.

Delić je prošao omladinsku školu Hajduka te je za prvu momčad debitirao u listopadu 2017. godine na koncu upisavši 18 nastupa u kojima nije uspio postići prvijenac. Veći doprinos je dao u dresu druge momčad gdje je u 43 nastupa zabio 16 golova. S Poljuda je slan na posudbe u Istru 1961 i Varaždin, a prije dolaska u Šibenik pola godine je bio član Slaven Belupa.

Cosenza se nakon 22. kola Serie B s 21 osvojenim bodom nalazi na posljednjem, 20. mjestu ljestvice, a od zone spasa je udaljena tri boda.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]