FaH

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Manchester United izdvaja najviše za plaće nogometaša

Engleski prvoligaš Manchester United izdvaja najviše novca za plaće nogometaša s prosjekom od 6,5 milijuna eura pojedinačno na godišnjoj razini, podaci su iz istraživanja kojeg je obavio “Global Sports Salary Survey”.

Odmah iza Uniteda je španjolski prvak Barcelona sa 6,3 milijuna eura, a slijede je Manchester City sa šest milijuna, Real Madrid, Chelsea, PSG i minhenski Bayern.

Od igrača najviše zarađuju trenutačno dva najbolja nogometaša svijeta Portugalac Cristiano Ronaldo i Argentinac Lionel Messi i to svaki po 21,5 milijuna godišnje, treći je velški reprezentativac i član Reala Gareth Bale sa 20 milijuna, a među pet su još Brazilac Hulk (17,8 miliona) koji igra u Kini i Paul Pogba (16,5)koji je ove godine u ljetnom prijelaznom roku za rekordan iznos od 105 milijuna eura prešao iz Juventusa u Manchester United.

Što se tiče liga, najviše se za plaće nogometaša izdvaja u engleskoj Premier league,  prosječno od 2,7 milijuna eura po sezoni, a zatim slijede španjolska Primere (1,4 milijuna), talijanska Serie A (1,25 milijuna ) i njemačka Bundeslige (1 milijun).

Komentiraj