HINA/ Denis CERIĆ

‘Istanbulsku konvenciju možemo izglasati već danas’

Predsjednik SDP-ovog Kluba zastupnika Arsen Bauk u četvrtak je u Saboru komentirao najavu premijera o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Bauk smatra kako je Plenković najavio ratifikaciju jer je želio skrenuti pozornost javnosti s izvješća Europske komisije.

Na novinarsko pitanje očekuje li da će se u vladajućoj koaliciji “trgovati” oko podrške protiv opoziva Martine Dalić i ratifikacije Istanbulske konvencije, Bauk je kazao da je vladajuća koalicija i nastala kao “trgovačka”.

“Ako taj prijedlog o ratifikaciji Istanbulske konvencije bude za dva tjedna, to će biti točno 54 tjedana nakon što smo mi kao Klub isto uputili u proceduru. Dovoljno je da danas nazove predsjednik Vlade predsjednika Sabora i kaže mu da stavi tu točku na dnevni red, HDZ može dati i prijedloge amandmana, i možemo to izglasati još i danas”, rekao je Bauk.

Hrvoje Zekanović iz Hrasta danas je najavio kako kreću u prikupljanje potpisa za referendum o ratifikciji Istanbulske konvencije, a Bauk smatra kako neće uspjeti skupiti dovoljan broj potpisa za referendum.

Komentiraj