Istanbul izgubio finale Lige prvaka, UEFA im daje “utješnu nagradu”

Nakon što je Turska dvije sezone za redom izgubila domaćinstvo finala UEFA Lige prvaka, čini se da je europska nogometna federacija odlučila Istanbulu ponuditi „utješnu nagradu“. Naime, pojavila se priča kako će se UEFA Superkup, zakazan za 11. kolovoza, umjesto u Belfastu odigrati u Istanbulu.

“Svjesni smo glasina koje se mogu čuti zadnjih dana, ali ono što za sada mogu reći je da UEFA još ništa nije odlučila. Također smo svjesni i problema s Covidom i spremni smo surađivati za dobrobit europske nogometne obitelji kako bismo našli najbolje rješenje”, rekao je Patrick Nelson, izvršni direktor Nogometnog saveza Irske.

Finale prošlosezonske Lige prvaka u kojem su se našli Bayern i PSG trebao se igrati na Atatürk olimpijskom stadionu u Istanbulu, međutim zbog Covid pandemije UEFA je odlučila organizirati turnir najboljih osam momčadi u Lisabonu.

Ove sezone finale je također bilo zakazano na istanbulskom stadionu, međutim zbog loše epidemiološke situacije u Turskoj, UEFA je odlučila finale Lige prvaka, koje će se igrati 29. svibnja, premjestiti u Porto.

U borbi za UEFA Superkup ulaze pobjednik Lige prvaka, to će biti Manchester City ili Chelsea, i pobjednik Europske lige, u finalu 26. svibnja će igrati Villarreal i Manchester United.

Komentiraj