Isprobajte kremasti cheesecake od bundeve

Bundeve su svake sezone sve popularnije, a njihova je primjena u kulinarstvu zaista široka. Donosimo recept za cheesecake tortu od bundeve.

Sastojci:

70 g keksa

30 g maslaca od kikirikija

Nadjev:

400 g sira od svježeg sira

200 g pirea od bundeve

80 g smeđeg šećera

3 jaja m

20 g maslaca od kikirikija

Priprema:

Kekse i maslac od kikirikija miksati kuhačom (ili zdrobiti kekse valjkom i preliti otopljenim maslacem)

Sve sastojke miksajte na najmanjoj brzini miksera, samo dok se ne sjedine.

Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje. Kekse i maslac stavite na dno kalupa i ravnomjerno rasporedite.  Izlijte masu od sira.

Ispecite cheesecake na pari – stavite rešetku pećnice jednu razinu niže od sredine i na nju stavite posudu otpornu na toplinu napunjenu kipućom vodom do pola visine. Na njega stavljamo kalup sa cheesecakeom.

Pecite 1 sat na 160 stupnjeva Celzija. Ohladite preko noći u hladnjaku.

Možete ukrasiti maslacem od kikirikija i slanim pečenim orašastim plodovima.

Komentiraj