Jutros su pred istražiteljima zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva započela ispitivanja uhićenih osumnjičenika u slučaju Agrokor. Prvi su ispitani Damir Kuštrak i Piruška Canjuga, a zatim i Mislav Galić, bivši član Uprave Agrokora.

Njegova odvjetnica ubravka Krklec kazala je novinarima kako su se aktivno branili. “U cijelosti smo iznijeli obranu, odgovarali na sva pitanja tužilaštva i naš klijent je odgovarao i na naša pitanja. U cijelosti je ukazivao o svojoj ulozi za vrijeme odgovorne osobe u Ledu i u Jamnici u kojoj poziciji je tada bio odgovoran i za financije tih društava. Međutim, ovo što se njemu stavlja na teret u pouci i pravima vezano je za Agrokor d.d., znači za koncern za upravljanje društvima te njegovu poziciju člana uprave za hranu. Kao član uprave za hranu Mislav Galić u cijelosti je porekao bilo kakav doticaj s donošenjem financijskih odluka u kojima nije sudjelovao s obzirom da sjednice uprave Agrokora d.d. nisu održavane i kao takav nije mogao osiguravati donošenje nikakvih financijskih štetnih odluka za Agrokor d.d. na taj način”, rekla je Krklec.

Dodala je da je u sklopu obrane Galić predao i dokument iz kojeg proizlazi tko je u Agrokoru d.d. bio zadužen za donošenje financijskih odluka u društvu, javlja Dnevnik.hr.

“Predao je dokument koji pokazuje tko je bio odgovoran”, rekla je odvjetnica. Na pitanje novinara je li dokument koji je predao pokazuje da je odgovoran bio Todorić, odgovorila je “da”.

Komentiraj