Institut IGH s partnerima projektira brzu cestu Mostar – hrvatska granica

Institut IGH vodeći je član skupine graditeljskih tvrtki koja će projektirati brzu cestu od Mostara do hrvatske granice, a posao je vrijedan oko trideset milijuna kuna, objavio je IGH.

“Institut IGH, d.d. je kao vodeći član zajednice ponuditelja, uz IGH d.o.o. Mostar, Integru d.o.o. Mostar te GEOCON d.o.o. Čitluk, potpisao ugovor s JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 29,9 milijuna HRK (7.765.911,00 BAM)”, stoji u priopćenju.

Rok za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste je osamnaest mjeseci.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine još je 2016.godine usvojila je Okvirnu strategiju prometa Bosne i Hercegovine i Transportnu strategiju Federacije, u kojoj je ta cesta definirana kao jedna od prioritetnih dionica.

Njome će se rasteretiti cestovna mreža grada Mostara, a bit će i sjeverna zaobilaznica grada. Direktnom vezom s autocestom na koridoru Vc, omogućit će se usmjeravanje s petlje Mostar sjever na koridor Vc prema gradu Široki Brijeg i općini Grude, te dalje do granice s Hrvatskom gdje će se brza cesta priključiti na cestovnu mrežu Hrvatske.

Istodobno, brza cesta od Pologa “direktno se nastavlja na južnu obilaznicu grada Mostara i omogućiti će dobru cestovnu povezanost zapadnohercegovačke županije s postojećom cestovnom mrežom, a prije svega s koridorom Vc”.

Od značajnijih ugovora za Institut IGH u BiH, prošle godine zaključen je Ugovor o nadzoru Termoelektrane Banovići ugovorne vrijednosti oko 15,7 milijuna HRK. Vrijedan je i Ugovor o nadzoru izvođenja radova projekta Most na Savi kod Gradiške u vrijednosti od oko 8,2 milijuna HRK za IGH.

To je šesti značajniji potpisani ugovor za Institut IGH d.d. u posljednje vrijeme. Nedavno su potpisani ugovori s Hrvatskim cestama o nadzoru izgradnje i rekonstrukcije triju prometnica vrijednih 12,3 milijuna HRK, ugovor s tvrtkom Autocesta Rijeka Zagreb o nadzoru sanacije Krčkog mosta vrijedan nešto više od milijun HRK te Ugovor o nadzoru na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof vrijednosti 5,3 milijuna kuna HRK.

IGH ima oko tisuću aktivnih ugovora za cijeli niz usluga koje pruža, primarno u graditeljstvu, što ga čini vodećom inženjerskom tvrtkom u Republici Hrvatskoj i regiji, objavio je Institut.

Komentiraj