Infobip organizira prvu konferenciju izvan Europe

Tvrtka Infobip organizira prvu konferenciju Infobip Shift izvan Hrvatske i Europe, 23. svibnja 2023. u Miamiju u SAD-u, što je prva takva konferencija u organizaciji neke hrvatske kompanije na drugom kontinentu, kažu iz Infobipa.

Najavljujući prvo američko izdanje te developerske konferencije, član uprave Infobipa za developersko iskustvo, Ivan Burazin i voditelj projekta “Infobip Shift Miami” Nikola Radišić, kažu da u Miamiju očekuju petsto do tisuću posjetitelja istaknutih imena iz developerskog svijeta.

“Hrvatsku konferenciju u Miamiju ćemo predstaviti i podijeliti s lokalnom i regionalnom scenom te postaviti temelj budućim izdanjima”, kaže Radišić.

Burazin kaže kako je u planu da Infobip Shift USA ostane godišnji developerski događaj.

“Hoće li domaćin uvijek biti Miami, teško je reći, ali riječ je o gradu koji ima aktivnu i rastuću tech scenu te atraktivnu energiju koja privlači ljude, tako da ga za sada vidimo kao dugoročnog domaćina”, kaže Ivan Burazin, član uprave Infobipa, tvrtke-prvog hrvatskog jednoroga.

Upitan o važnosti i rastućoj popularnosti developerskih konferencija, odgovara da su te konferencije važne jer povezuju developere iz cijelog svijeta, dovodeći ih na jedno mjesto gdje se mogu upoznavati i razmijeniti ideje. Smatra da je to oblik ulaganja u znanje developera, koji osim trendova i iskustava na konferencijama mogu pronaći i novog poslodavca, klijenta ili partnera, ili neko novo rješenje.

Kako raste popularnost te profesije raste i popularnost ovakvih konferencija i potreba za “networkingom” i stjecanjem novih znanja, posebice kod mladih kojih je, po Burazinu, sve više zainteresirano za developersku profesiju.

Veća međunarodna vidljivost

“Stoga i Infobip, kao i većina svjetskih tehnoloških kompanija, ulaže sve veće napore u izgradnju odnosa s developerima i poboljšanje developerskog iskustva”, kaže Burazin.

Na pitanje o očekivanjima i razlikama Infobip Shifta u Miamiju i Infobip Shifta u Zadru na jesen, kaže da je zadarsko izdanje već prepoznato kao jedno od najvećih i najkvalitetnijih u Europi, što potvrđuje i da je u 2022. privuklo posjetitelje iz više od 50 zemalja svijeta.

Infobip Shift Zadar održat će se 18. i 19. rujna ove godine te se najavljuje vrhunski program i produkcija.

 

Komentiraj