Influenceri i turisti poludjeli za stepenicama iz filma “Joker”

Popularnost filma „Joker“ primjetna je na puno načina, a jedan od njih je popularnost stepenica na kojima Joaquin Phoenix kao Arthur Flex pleše u jednoj sceni. Uz hashtag JokerStairs na društvenim mrežama mogu se naći na tisuće fotografija i videa koje turisti i influenceri snimaju upravo na tim stepenicama koje se nalaze u južnom Bronxu.

Redatelj Todd Phillips tražio je stepenice koje će pokazivati beznadežnost života u osamdesetim godinama u New Yorku i našao ih je u jednoj sceni filma „Američki gangster“. Kada su pronašli upravo te stepenice, shvatili su da su one u međuvremenu popravljene i ušminkane, pa je krenuo u potragu za drugom lokacijom. Tražio ih je i našao u Bronxu, da bi nakon premijere filma te stepenice postale prepune turista koji se žele fotografirati na njima. Dapače, te su stepenice postale toliko popularne da ih se uspoređuje sa stepenicama u Philadelphiji po kojima trči Sylvester Stallone u filmu „Rocky“.

Jedini koji nisu sretni su susjedi koji žive u obližnjim zgradama. Njihov mir sada je narušen bukom turista, a jedino što im se sviđa jest činjenica da su stepenice donedavno bile prljave i pune otpadaka a sada ih gradske službe čiste češće no prije.

Komentiraj