HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

‘Imamo pametnijeg posla od prepucavanja s Dačićem i njemu sličnima’

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u četvrtak je komentirao odnose sa Srbijom. “Njihova politika je uvijek ista: provocirati, verbalno izazivati i uvlačiti vas u blato. Treba izbjeći tu vrstu prepucavanja jer ona Hrvatskoj ne koristi. Mi smo članica EU-a i NATO-a, imamo druge prioritete. Ponudili smo ruku suradnje, ali oni u ovom trenu još nisu spremni za tu razinu suradnje koja je nužna da bi se razvijali pozitivni dobrosusjedski odnosi”, rekao je Jandroković u četvrtak novinarima.

Dodao je da Hrvatska nema razloga nastavljati polemiku jer nije korisna. “Trebamo se okrenuti stvarima koje su važnije za hrvatske ljude. Kao što sam rekao, imamo pametnijeg posla od prepucanja s Dačićem i njemu sličnima”, poručio je Jandroković.

Nije želio komentirati jučerašnju oslobađajuću presudu Marku Perkoviću Thompsonu u Slunju zbog pokliča ‘Za dom spremni’. Slunjski je sud odlučio ad Thompson nije poticao mržnju tim pokličem na prošlogodišnjem koncertu. Istovremeno, zbog istog tog pokliča nogometaš joe Šimunić kažnjen je s 25 tisuća kuna, a novčanu kaznu i suspenziju dobio je i od UEFA-e.

“Ne mogu komentirati nepravomoćne sudske presude. Treba ujednačiti sudsku praksu, ta zadaća je pred onima koji se time bave. Kao političar ne bi bilo primjereno da komentiram sudske presude”, rekao je Jandroković.

Komentiraj