I Vučićev izaslanik sutra će položiti vijenac na Ovčari

Veran Matić, nezavisni novinar i humanitarac, bit će posebni izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na sutrašnjem odavanju počasti žrtvama rata u Vukovaru, koje organizira Srpsko narodno vijeće (SNV).

SNV je u ponedjeljak najavilo da će sutra, 17. studenog, “odati počast žrtvama koje su građani i građanke Vukovara podnijeli u ratu 1991-1995”.

“Delegacija sastavljena od Borisa Miloševića, potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, Verana Matića, specijalnog izaslanika predsjednika Republike Srbije, Zvonka Milasa, državnog tajnika, Radojke Mrkšić, članice udruženja „Protiv zaborava“ i njegovog sekretara Veljka Maksića, te Milorada Pupovca, predsjednika SNV-a, položit će vijenac za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnosti u Dunav”.

“Pola sata nakon toga vijenac će položiti na farmi Ovčara, mjestu torture i zločina nad braniteljima i civilima, deportiranima iz vukovarske bolnice. Na kraju komemorativnog programa za sve žrtve Milorad Pupovac će sa delegacijom zapalit svijeće u Sabornoj crkvi sv. Nikole u Vukovaru”, objavio je SNV.

Komentiraj