I PREDSJEDNICA IMA PORUKU ZA HULIGANE “Sram vas bilo! Odgovarat ćete za ovo!”

Anto Magzan/PIXSELL

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u petak navečer hrvatskim nogometnim reprezentativcima i navijačima poručila je – “Bravo, Vatreni! Bravo, hrvatski navijači!”,  a huliganima i ‘mrziteljima’ Hrvatske, koji su izazvali nered i prekid utakmice Hrvatska – Češka na EURU 2016. u Saint-Etienneu – da će odgovarati.

“Bravo, Vatreni! Bravo, hrvatski navijači! A vama neprijateljima Hrvatske, mrziteljima svoje reprezentacije i države (tzv. orjunašima) poručujem: odgovarat ćete i za ovo i za svastiku! Sram vas bilo!”, objavila je hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović na svome Facebooku.

Na večerašnjoj utakmici EURA 2016. između Hrvatske i Češke u 86. minuti utakmice, pri vodstvu Hrvatske od 2:1,  uporabom pirotehnike, huligani s dijela tribine na kojoj su bili smješteni hrvatski navijači, pokušali su isprovocirati prekid utakmice. Nakon što je na teren palo nekoliko baklji i topovski udar koji je eksplodirao u blizini jednog od vatrogasaca, uslijedila je i tučnjava na tribinama. Prekid je bio privremen, a nakon pet minuta utakmica  je nastavljena.

Komentiraj