HZJZ objavio dvije preporuke za provođenje izbora

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je u četvrtak dvije preporuke koje se odnose na izborni proces. Preporuke koje se tiču lokalnih izbora, koji će se održati u svibnju, odnose na rad izbornih tijela i prikupljanje potpisa birača.

Rad izbornih tijela

Što se tiče općih preporuka, treba izbjegavati dodirivanje lica.

Prilikom kašljanja ili kihanja pokriti usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju kasnije treba baciti u smeće i oprati ili dezinficirati ruke.

Po ulasku u objekt treba dezinficirati ruke.

Tijekom svih aktivnosti koje poduzimaju članovi izbornih tijela i njihovih stručnih timova, svi se sudionici moraju pridržavati mjere fizičke udaljenosti od 2 metra u odnosu na druge osobe osim ako se radi o članovima istog kućanstva ili osoba koje su uobičajeno u bliskom kontaktu.

Više pročitajte OVDJE.

Prikupljanje potpisa birača

Što se tiče općih preporuka, treba izbjegavati dodirivanje lica, držati se fizičke udaljenosti od dva metra i redovno dezinficirati ruke.

Preporučuje se uspostava sustava vođenja evidencije svih prisutnih osoba radi naknadnog lakšeg epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2. Evidencijamora sadržavati ime i prezime i OIB.

Dodatno se propisuje higijena prostora u kojem se prikupljaju potpisi.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj