HINA/ Denis CERIĆ

HVIDRA na prosvjedu protiv dolaska Vučića

Saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić u petak je u Saboru za Večernji list komentirao dolazak srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb i potvrdio da će i HVIDR-a podržati prosvjede povodom tog najavljenog posjeta.

“HVIDR-a je uvijek bila uz naše roditelje, i obitelji poginulih, nestalih i zatočenih pa će i ovom trenutku izraziti negodovanje zbog dosadašnjeg nečinjenja srpskih vlasti i Vučića jer ona mjerila i kriteriji koji su građeni kao posebna mjerila i kriteriji u pretpristupnim pregovorima Srbije EU nisu ispunjeni”, kazao je Đakić.

Prosvjed zbog dolaska Vučića najavila je Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te su izvijestili da će se on održati u ponedjeljak u 10 sati na Markovom trgu.

Đakić je komentirao i jučerašnje izjave Aleksandra Vulina. “Mi nismo ustaše niti smo to bili u Domovinskom ratu. Niti smo to danas. Nikakvih poveznica s ustaštvom nemamo. A u demokratskoj i slobodnoj Hrvaskoj smo doživjeli njihovu agresiju. Oni bi trebali sebe preispitati tko su oni. Iako znamo tko su oni. Oni su zastupali ideje Velike Srbije i u biti su fašisti koji su u obliku četnika nastupali u proteklom vremenu. Ali to je iza nas”, poručio je.

Komentiraj