Humanitarni projekt Hrvatske radiotelevizije (HRT) pod imenom ‘Uz nas niste sami’, čiji se središnji program sinoć izravno prenosio na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) i multimedijskoj usluzi HRTi, zahvaljujući pozivima građana prikupio je čak 830 tisuća kuna.

Najuspiješnijim HRT-ovim humanitarnim projektom posljednjih godina pratilo se akciju ‘Vjeruj u ljubav’ u organizaciji Udruge Phoenix, čija je svrha prikupljanje iznosa od najmanje 720 tisuća kuna za opremanje Zavoda za hematologiju i onkologiju Dr. Mladen Ćepulić Klinike za dječje bolesti Zagreb. Kako je prikupljeni iznos i veći, laboratorij uskoro može početi raditi.

Humanitarni projekt Hrvatske radiotelevizije Uz nas niste sami organiziran je u povodu obilježavanja Dana Hrvatske radiotelevizije, odnosno 91. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 61. obljetnice postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV).

U programima Hrvatske radiotelevizije najavljivao se tijekom posljednjih tjedan dana nizom posebnih priloga posvećenih problemima s kojima se susreću mali pacijenti Klinike za dječje bolesti Zagreb i njihovi roditelji. Vrhunac projekta bio je sinoćnji veliki humanitarni koncert na kojemu su u HRT-ovu televizijskome studiju Anton Marti nastupili brojni poznati glazbenici, među kojima su bili Oliver Dragojević, Vanna, Marko Tolja, Urban, Frajle i Amira Medunjanin, a na telefone u pozivnome centru u radijskome studiju Zvonimir Bajsić javljao se dosad najveći broj poznatih osoba iz javnoga života – političara, glazbenika, sportaša, glumaca – njih 220. U ime domaćina u akciji je sudjelovao i glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije, Kazimir Bačić.

“Hrvatska radiotelevizija ovaj je koncert organizirala u povodu proslave svojega rođendana. Njime želimo reći da i u slavljeničkim trenutcima mislimo na društvo i pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ovoga su puta to mališani iz Klinike za dječje bolesti Zagreb. Zahvaljujem svima koji su se odazvali ovoj akciji”, izjavio je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije, Kazimir Bačić.

Među visokim uzvanicima bio je i predsjednik Hrvatskoga sabora, Gordan Jandroković.

“Bilo je jako mnogo poziva iz svih krajeva Hrvatske. Hvala svima koji su zvali, riječ je o plemenitoj akciji za pomoći djeci”, izjavio je Gordan Jandroković.

Izaslanica predsjednice Republike Hrvatske, Renata Margaretić Urlić izjavila je kako “po ovakvim humanitarnim akcijama Republika Hrvatska prednjači u Europi”, a ministar zdravstva Milan Kujundžić istaknuo je kako je “ponosan na sve gledatelje i slušatelje Hrvatske radiotelevizije koji su pokazali veliko srce te svojim pozivima omogućili uspjeh ove humanitarne akcije”.

Humanitarni projekt Hrvatske radiotelevizije posvećen akciji Udruge Phoenix, čija je svrha prikupljanje sredstava za opremanje Zavoda za hematologiju i onkologiju Dr. Mladen Ćepulić Klinike za dječje bolesti Zagreb, nastavlja se do kraja svibnja.

Svi ga građani mogu podržati pozivima na humanitarni broj 060 9008 te uplatama na poseban račun udruge Phoenix u Privrednoj banci Zagreb d.d. broj HR1223400091510542019 (PBZGHR2X).

Komentiraj