HUBOL: Kršenje mjera zbog Kolone sjećanja “licemjerje i kukavičluk”

Odluku Stožera civilne zaštite kojom se Kolona sjećanja u Vukovaru izuzima iz zabrane okupljanja više od pedeset ljudi Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) nazvala je “činom licemjerja i kukavičluka”, pozivajući Stožer da bude hrabar poput vukovarskih branitelja te da “prizna kako nam je epidemija izmakla kontroli”.

“Obilježavanje Dana sjećanja kršenjem protuepidemijskih mjera prlja sjećanje na žrtvu branitelja Vukovara i svih ostalih hrvatskih gradova i predstavlja čin licemjerja i kukavičluka, sve ono što branitelji nisu bili”, objavio je HUBOL na Facebooku.

“Obilježavanje sjećanja na njihovu hrabrost i žrtve zaslužuje isto takav čin – čin hrabrosti da se prizna da nam je epidemija izmakla kontroli i čin žrtve da sve napravimo da epidemiju zauzdamo pridržavanjem istih mjera koje vrijede za sve nas, u svim životnim situacijama. Mi zdravstveni djelatnici obilježit ćemo ga na svoj način- na svojim radnim mjestima – na prvim linijama obrane od epidemije čuvajući svaki život kao da je nas najbliži- isto kako su i oni nekad čuvali nas. Hvala im do vječnosti!”, objavio je HUBOL na Facebooku.

Komentiraj