Milijunsko dugovanje veledrogerijama: Pliva nije zaustavila isporuku lijekova, ali su spremni na to

Neslužbene informacije kažu da su Pliva i Sandoz obustavile isporuku lijekova prema veledrogerijama zbog nagomilanih dugova, donosi N1 u četvrtak.

Iz Plive su, međutim, odgovorili da nisu to napravili, ali da su spremni.

“PLIVA Hrvatska d.o.o. do sada nije zaustavila isporuke lijekova, no to ne znači da uskoro nećemo biti na to prisiljeni, s obzirom da su sve veledrogerije s kojima poslujemo prešle dozvoljene kreditne limite. Nadamo se da će se obećanim uplatama sredstava uskoro nastaviti redovna opskrba tržišta”, stoji u odgovoru Plive.

Veledrogerije su neslužbeno poručile da je informacija točna, ali da proizvođači lijekova to ne žele napisati i dok ne plate nema isporuke lijekova.

Podsjetimo, veledrogerijama će do kraja tjedna biti isplaćeno 900 milijuna kuna za dugove, dok ukupna dugovanja bolnica i HZZO-a iznose 6,5 milijardi kuna. Iz veledrogerija su nezadovoljni takvim rješenjem, koje im je na sastanku u srijedu ponudio ministar Vili Beroš, te su najavile da će se ograničenja u opskrbi bolnica lijekovima nastaviti.

Najveća hrvatska veledrogerija Medika već je obustavila isporuku lijekova za sve 64 bolnice zbog duga od 2,1 milijarde kuna. Od tog iznosa 1,4 milijarde kuna su dugovi bolnica, a ostalo je dug za lijekove na recept.

Komentiraj