HT PRVA LIGA Varaždin – Inter-Zaprešić, početne postave

U derbiju začelja 31. kola HT Prve lige zahuktali Varaždin od 21:05 na stadionu Varteksa dočekuje Inter-Zaprešić kojem je ovo možda i posljednja realna prilika da ostane u igri za ostanak u najvišem rangu natjecanja. Šest kola prije kraja sezone Div iz predgrađa se nalazi na posljednjem mjestu ljestvice s pet bodova zaostatka za Istrom 1961 i sedam bodova manje od današnjeg suparnika.

U tri međusobna ovosezonska susreta ove dvije momčadi vidjeli smo po jednu pobjedu Varaždina i Inter-Zaprešića te jedan neriješen ishod. U Zaprešiću je bilo 2:2 i 1:2 za Varaždin dok je u baroknom gradu bilo 0:1 za Inter.

Varaždin danas nema na raspolaganju suspendiranog Senić, a Djou i Roca imaju problema s ozljedama. Kod gostiju zbog kartona nedostaju Mazalović i Rom dok se Serderov zbog pandemije nije vraćao iz Rusije.

Samir Toplak koji je prethodno u Zaprešiću radio pet i pol godina je za varazdinski.hr o utakmici rekao: “Prva međusobna utakmica je bila čudna, a u ovome trenutku to nije tako. Nisam čovjek od osvete, ne živim za to i ne želim nikakve visoke tonove prije utakmice. Meni dovoljno znači kad mi nekoliko igrača Intera pošalje čestitke nakon što s Varaždinom napravim dobar rezultat, a oni su nam izravni protivnici u borbi za ostanak, onda znam da sam tamo napravio dobar posao. Danas je Inter mnogo jači nego prije – da sam ja imao Andrića i van Bruggena, bili bi na sedmom mjestu. A ovako…”

Strateg gostiju Tomislav Ivkoić je izjavio: “Znamo da nas pobjeda ostavlja u igri za ostanak, ali to ne znači da trebamo srljati od početka. Moramo biti pametni, logički razmišljati i znati da se utakmica dobiva i u 90. minuti. Protiv Osijeka smo odigrali vrlo dobro i igrači su tu pokazali da nisu zaboravili igrati nogomet. Nadam se da to možemo prikazati i u Varaždinu”.

Dvoboj je povjeren Damiru Batiniću iz Osijeka te njegovim pomoćnicima Goranu Patakiju (Đakovo), Nikoli Kečkešu (Virovitica) i Ivanu Matiću (Osijek). U VAR sobi će biti Goran Gabrilo iz Splite te Tomislav Petrović iz Valopova, delegat susreta je Marko Ilijašev (Beli Manastira), a kontrolor suđenja Darko Cvitković (Zagreb).

Treneri su od prve minute na teren odlučili poslati sljedeće igrače:


Ljestvica:

Komentiraj