Hrvatski zbor sportskih novinara oštro osudio prijetnje Marku Šapitu

Autor:

11.11.2019., Zagreb - U Kristalnoj dvorani hotela Westin odrzana je humanitarno-donatorska vecer zaklade Vatreno srce. Marko Sapit Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski zbor sportskih novinara (HZNS) oštro je osudio prijetnje novinaru i komentatoru HTV-a Marku Šapitu nakon utakmice Hajduk – Villareal, te pozvao na istragu i kažnjavanje osoba koje su izazvale niz otvorenih prijetnji.

Šapit je primio prijetnje nakon uzvratne utakmice play-offa Konferencijske lige između Hajduka i Villarreala (0:2), kojom je splitska momčad ostala bez europskog natjecanja.

“Da profilima na društvenim mrežama često upravljaju nedorasle i nezrele osobe, to znamo. Međutim, kad takve osobe izazovu niz reakcija, pa i prijetnji, kao što se dogodilo kolegi Marku Šapitu s HRT-a, onda se sve pretvara u posao za policiju i sudstvo. Što se, naravno, neće dogoditi, jer sportski su novinari, a i općenito novinari u ovoj zemlji drugorazredne osobe, što smo nedavno imali prilike vidjeti u iznimno osjetljivoj situaciji u Splitu”, navodi se u priopćenju.

“Zahtjevamo istragu i kažnjavanje osoba koje su izazvale niz otvorenih prijetnji kolegi Marku Šapitu, a posredno i onih koji su prijetnje uputili. Dakako, smatramo da se Marko sam najbolje “obranio” napisavši svoj odgovor likovima koji su izmišljotinama potencirali “lajkove” na svojoj stranici (što je, valjda, bio i jedini cilj), no zbog budućnosti i odnosa javnosti prema sportskim novinarima u Hrvatskoj smatramo da se ovakav postupak mora procesuirati redovnim putem kao namjerno izazivanje netrpeljivosti, a voditelji dotične stranice na društvenim mrežama trebaju i te kako osjetiti posljedice svojega nezrelog čina”, stoji u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik HZSN-a Jura Ozmec.

OZNAKE: marko šapit, HZNS

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.