Hrvatski školski sportski savez

Hrvatski srednjoškolci otputovali na 24. Svjetsko školsko rukometno prvenstvo u Dohi

Sezona svjetskih školskih natjecanja za najuspješnije hrvatske sportske timove je otvorena.

U borbi za najsjajnija svjetska odličja prvi će sreću potražiti djevojke iz Srednje škole Ivan Švear iz Ivanić Grada i mladići iz Športske gimnazije iz Zagreba koji su otputovali u Katar.

Naime, u Dohi se od 21. veljače do 1. ožujka održava 24. Svjetsko školsko rukometno prvenstvo, a nakon višetjednih priprema, hrvatska delegacija koja broji 37 članova, potpuno je spremna na velike sportske izazove.

Hrvatski mladi sportaši izborili su se za odlazak u Dohu pobjedama na Završnici državnog prvenstva u rukometu prošle godine, a otputovali su u pratnji Mirne Mikić, šefice delegacije, svojih trenera i ostalih članova delegacije. Nakon smještaja u hotel krenut će i prva zagrijavanja te pripreme za doigravanje u grupama. Tako će mladići iz zagrebačke Športske gimnazije prolaz u daljnji tijek natjecanja tražiti kroz skupinu B u kojoj se, osim njih, nalaze još i delegacije Francuske, Srbije i Bugarske. Djevojke iz Ivanić Grada igraju u skupini D protiv Danske, Francuske, Belgije i Gruzije.

Svjetsko školsko rukometno prvenstvo odvija se pod pokroviteljstvom Međunarodne školske sportske federacije, Školske sportske asocijacije iz Katara te Katarskog olimpijskog odbora.

Ovo će biti 24. Svjetsko izdanje natjecanja u rukometu, a u Dohu, koja je po prvi put dobila čast organizirati rukometnu završnicu, stiglo je više od 600 sportaša iz više od 20 zemalja svijeta uključujući Austriju, Belgiju, Brazil, Bugarsku, Češku, Dansku, Francusku, Gruziju, Njemačku, Grčku, Mađarsku, Indiju, Iran, Maroko, Poljsku, Srbiju, Sloveniju, Švedsku, Turske te ekipe domaćina.

Hrvatski školski sportski savez je nacionalni školski sportski savez u koji se udružuju županijski školski sportski savezi i školski sportski savez Grada Zagreba, a radi usklađivanja aktivnosti svojih članica i organiziranja natjecanja školskih sportskih društava. Osnivanjem Hrvatskog školskog sportskog saveza sustavno se vodi skrb o školskom sportu, a glavni cilj je pružiti šansu svoj djeci za bavljenje sportom u školama te uključiti što više djece u sportske aktivnosti.

#volimskolskisport

Komentiraj