Hrvatski košarkaški reprezentativci donirali više od dva milijuna kuna

Nakon nogometne reprezentacije koja je borbu protiv pandemije koronavirusa i žrtve potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu pomogla s 4,2 milijuna kuna donacija veliko srce su pokazali i igrači te stožer hrvatske košarkaške reprezentacije.

>> Vatreni donirali 4,2 milijuna kuna

Oni su odlučili zajednički prikupiti sredstva te su za borbu protiv koronavirusa i za sanaciju štete u Petrovoj bolnici uplatili nešto više od dva milijuna kuna.

„Želja nam je pružiti podršku trenutačno najosjetljivijem dijelu sustava – zdravstvenom sektoru, kako bi i pacijenti i medicinsko osoblje koje se u ovoj krizi nalazi na prvim linijama obrane bili zbrinuti. Ovu smo akciju pokrenuli s nadom da ćemo pomoći i u borbi protiv koronavirusa, ali i s obnovom i sanacijom zgrade Petrove bolnice, kao i s nabavkom potrebnih aparata, lijekova, odnosno svega onog što stručne osobe procijene da je primarno. Iako trenutno nismo fizički zajedno, srca su nam na istom mjestu – uz Hrvatsku i Zagreb“, poručili su zajednički igrači i stožer reprezentacije.

U akciju su se uključili mnogi reprezentativci, poneki i bivši, kao i članovi stožera, no nitko se nije htio izdvajati poimence kako bi u prvom planu ostala sama akcija i želja da se pomogne najpotrebitijima.

Podsjetimo da je već ranije Bojan Bogdanović Sveučilišnoj bolnici u svom rodnom gradu Mostaru donirao 50.000 dolara za kupnju novog respiratora.

Komentiraj