HINA / Denis CERIĆ

Hrvatski klub olimpijaca oštro osudio napad na Janicu Kostelić

Hrvatski klub olimpijaca oštro je u priopćenju osudio huliganski napad na državnu tajnicu za sport Janicu Kostelić, koji se u subotu dogodio u Supetru. Njihovo Vam priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Hrvatski klub olimpijaca osuđuje huliganski napad na Janicu Kostelić kao osobu, olimpijku, a danas i kao državnu dužnosnicu u području sporta, koja se, nakon brojnih sportskih uspjeha, uključila u nastojanje da pridonese daljnjem razvoju hrvatskog sporta.

Olimpijci mogu razumjeti da pojedinci imaju drugačije mišljenje i stav vezano uz njezino političko djelovanje, ali smatramo da sport prije svega treba biti mjesto tolerancije i dijaloga. Sport u svojoj osnovi povezuje ljude različitih vjerskih, nacionalnih i političkih pogleda i nikako ne bi trebao biti mjestom neprihvatljivog društvenog ponašanja.

Vjerujemo i želimo da navijačke skupine i njihovi pripadnici budu konstruktivna podrška i partner svim dionicima sporta u stvaranju boljih uvjeta za ostvarivanje novih sportskih uspjeha naših sportašica i sportaša, u duhu olimpijskih vrijednosti.”

Komentiraj