Hrvatska od danas ima dva nova restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom

Hrvatska od danas ima dva nova restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom. Zvjezdicu su dobili restorani Boškinac u Novalji i LD Terrace na Korčuli.

Istovremeno, restorani Pelegrini u Šibeniku, 360º u Dubrovniku, Monte u Rovinju, Noel u Zagrebu i Draga di Lovrana u Lovranu zadržali su svoje zvjezdice.

Na listu Bib Gourmand uvrštena su još dva restorana, čime se Hrvatska danas može pohvaliti s ukupno 70 restorana s Michelinovim oznakama. Michelinove oznake Bib Gourmand, uz prošlogodišnje restorane Batelina (Banjole), Konoba Vinko (Konjevrate), Agava (Zagreb) i TAČ (Zagreb), ove godine dobivaju Konoba Škoj (Šolta) i Zlatne Gorice (Varaždin Breg). Ova oznaka dodjeljuje se restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama.

“Iznimno smo ponosni što Hrvatska od danas ima ukupno sedam restorana s prestižnom Michelin zvjezdicom te što su se Novalja i Korčula pridodale hrvatskim destinacijama koje se mogu pohvaliti autentičnom i iznimno kvalitetnom gastronomskom ponudom. Michelin je svjetski sinonim za izvrsnost u gastronomiji, a Hrvatska je zemlja vrhunske gastronomske ponude koja u današnje vrijeme postaje sve važnijim motivom dolaska, ali i povratka gostiju u destinaciju”, poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Komentiraj