Hrvatska dobila Svjetsko prvenstvo u rukometu, domaćini smo uz Norvešku i Dansku

Hrvatska, Danska i Norveška zajednički će organizirati Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. godine, odlučio je IHF.

U Hrvtaskoj će se igrati četiri od osam skupina prvog kruga Svjetskog prvenstva u rukometu 2025., dvije od četiri skupine drugog kruga, President kup, dva četvrtfinala i jedno polufinale.

Zagreb, Split, Varaždin, Poreč i Dubrovnik bit će gradovi domaćini u Hrvatskoj.

Peti je to put da će Hrvatska biti domaćin jednog velikog rukometnog natjecanja. Dosad se kod nas igralo Europsko prvenstvo (2000.), Svjetsko prvenstvo za rukometašice (2003.), Svjetsko prvenstvo u rukometu (2009.) i Europsko rukometno prvenstvo (2018.).

”Jako smo sretni što smo dobili ovo prvenstvo. To je prvi put u povijesti da ga zajednički organiziraju tri zemlje. Svaka zemlja, osim što je jaka rukometna nacija, ima i iznimno veliko iskustvo u organizaciji najvećih natjecanja. Ne sumnjam da će Hrvatska ponovno biti sjajan domaćin kao što je to bilo 2003. i 2009. godine kada smo organizirali najprije žensko, a zatim i muško prvenstvo. Misao vodilja, koju smo ponudili i promovirali tijekom kampanje, je vratiti djecu u dvorane, omogućiti im da se bave sportom, a posebno rukometom. IHF je to prepoznao i odao nam priznanje za tu ideju. Mi ćemo na tome raditi jako puno sljedećih godina”, rekao je Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Komentiraj