Hrvač Dominik Etlinger suspendiran zbog pozitivnog testa na doping

Autor:

08.11.2020., Dom sportova, Dvorana II, Zagreb - UWW Grand Prix Zagreb Open 2020. medjunarodni turnir u hrvanju grcko-rimskim stilom. Finalna borba u kategoriji 72kg, Dominik Etlinger, Hrvatska - Valentin Petic, Moldavija.
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski hrvač Dominik Etlinger privremeno suspendiran zbog pozitivnog nalaza na doping, a protiv njega je pokrenut i stegovni postupak, izvijestila je u srijedu Antidopinška agencija.

Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju, održanom u Gospiću 17. listopada 2020., Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) provodila je testiranje na doping te je prikupljen i uzorak urina sportaša Dominika Etlingera.

Kako je otkrivena tvar kvalificirana kao nespecificirana tvar prema popisu zabranjenih sredstava 2020., sportašu je određena privremena suspenzija od dana 17. studenog 2020.

Sportaš je o pozitivnom nalazu na doping obaviješten 17. studenog 2020. godine, a Služba za antidoping je 30. studenog 2020. zaprimila zahtjev sportaša za otvaranjem i analizom B uzorka koji je putem video linka uz prisutnost sportaša 28. siječnja 2021. godine potvrdio analizu uzorka A u kojemu je tvrđen metabolit zabranjene tvari GW1516.

Protiv sportaša Dominika Etlingera Služba za antidoping podnijela je prijedlog za pokretanje stegovnog postupka zbog kršenja odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.