HRT otkupio prava za Euro 2020.

Hrvatska radiotelevizija otkupila je prava za prijenos svih utakmica Europskog prvenstva u nogometu.

United Media ima prava za prijenos kvalifikacija za Europsko prvenstvo, utamkica Lige nacija te kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i te utakmice će gledatelji moći pratiti na Novoj TV.

Europsko prvenstvo u nogometu održava se od 12. lipnja do 12. srpnja 2020. godine, a utakmice će se igrati u 12 zemalja.

HRT je za danas sazvao izvanrednu konferenciju za novinare, kako bi otkrio detalje oko otkupa prava.

“Čeka nas intenzivna godina, imamo Olimpijske Igre i Euro, zadržali smo kontinuitet velikih natjecanja, što je krucijalno. Ovom investicijom neće biti smanjen program ostatka televizije, neće patiti naš program. Ovo je veliki iskorak i to će se vidjeti na našim ekranima”, kazao je Bruno Kovačević, glavni urednik HRT-ovih programa.

Kazimir Bačić, prvi čovjek HRT-a, kazao je kako je cijena bila na razini ponuđene 2017. godine, ali kako je ona poslovna tajna.

“Prije dvije i pol godine našli smo se u situaciji kada nismo mogli parirati igračima na tržištu, konkretno za Euro 2020. Uložili smo dodatne napore kako bi se to ipak dogodilo, otkupili smo prava za Euro i osigurali da naši gledatelji i sljedeće godine mogu pratiti Vatrene na malim ekranima”, zaključio je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić

Komentiraj