EPA/LUKAS COCH

HRT će ipak prenositi Čilićevo finale

U posljednji trenutak došlo je do preokreta i HRT će prenositi finale Australian Opena u kojem igraju Marin Čilić i Roger Federer, u nedjelju od 9.30 sati. Podsjetimo, HRT se pravdao da neće prenositi finale jer je cijena tog prijenosa prevelika.
“Zadovoljni smo jer smo postigli dogovor s Eurosportom, koji je pokazao fleksibilnost i otvorenost u pregovorima te ostvarenju dogovora u interesu hrvatske javnosti. Zajednički nam je cilj da svi gledatelji u Hrvatskoj imaju priliku pratiti naše sportaše u postizanju vrhunskih svjetskih uspjeha. Iz tog razloga Eurosport je ustupio HRT-u prava za prijenos muškog finala Australian Opena po prihvatljivoj cijeni i tako osigurao da ove nedjelje cijela Hrvatska može uživati u vrhunskom tenisu i navijati za Marina Čilića”, objavili su s HTV-a.
“Naš prioritet je omogućiti hrvatskoj javnosti praćenje lokalnih sportaša u postizanju vrhunskih uspjeha na svjetskoj razini. Iz tog razloga je Eurosport odlučio ustupiti prava za prijenos muškog finala Australian Opena Hrvatskoj radioteleviziji te time omogućio da cijela Hrvatska ove nedjelje može uživati u vrhunskom tenisu i navijati za Marina Čilića. Izuzetno nam je drago da smo uspjeli postići dogovor s HRT-om na obostrano zadovoljstvo, a sve u interesu hrvatske javnosti”, poručili su s Eurosporta.

Komentiraj