HREBAK: “Moguće je, ukinuli smo prirez, a imamo veće prihode”

Gradonačelnik Bjeovara i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak u utorak je za N1 izjavio da su u Bjelovaru samo tri osobe zaražene koronavirusom. “Sve smo mjere uvodili pravodobno, u ovome trenutku jedino što možemo je napraviti nekakav suživot s korona virusom dok opasnost ne prođe”, rekao je.

Komentirao je najave drugih gradonačelnika o uvođenju racionalizacije u gradsku upravu, rekavši da to najavljuju sada, kad je voda došla do grla i da nije optimist jer će mnogi, kad virus prođe, nastaviti po starom.

“Mi smo racionalizaciju napravili prije tri godine, a sada smo ukinuli prirez, na vrijeme smo reagirali, prije dva tjedna oslobodili smo komunalne naknade, plaćanja terasa, uveli reprogram dugova”, rekao je Hrebak.

Smatra da je strah od toga će se smanjivanjem poreza izgubiti prihodi, najobičnija mantra. “Mi smo u 3 mjeseca više uprihodili, a nemamo prireza. U ožujku smo uprihodili 500 000 kuna više nego u istom mjesecu prošle godine. Povećanjem potrošnje, oslobađanjem od prireza, stvara se nova aktivnost, znači moguće je”, objašnjava.

Komentiraj