HORVAT ‘Već na sljedećoj sjednici Vlade bit će govora o relaksaciji mjera i revitalizaciji gospodarstva’

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u Otvorenom HRT-a je otkrio da će već na sljedećoj sjednici Vlade biti govora o za “relaksaciji mjera i revitalizaciji gospodarstva”.

“Jedina dvocifrenu brojku oboljelih u Europskoj uniji ima Hrvatska, u odnosu sa zapadnoeuropskim državama koje su puno liberalnije pristupile ovoj borbi. Imaju trocifrene i četverocifrene dnevne brojke oboljelih. Boriti se protiv koronavirusa je puno teže na takav način zdravstvenom sustavu, djelatnicima”, smatra Horvat, koji je istaknuo kako je Vlada došla do situacije gdje mjesec dana odolijeva raznim pitanjima i zahtjevima oko popuštanja mjera.

“Mi smo se odlučili pristupiti relaksaciji jednog takvog strogog režima. Ali relaksacija ne znači opuštanje, mi za opuštanje prostora ni mjesta nemamo. Nemojmo raznoraznim populističkim rečenicama dozvoliti da jedan korak naprijed koji smo si poželjeli i hrvatski zdravstveni sustav i gospodarstvo vrati dva koraka unatrag”, naglasio je Horvat, otkrivši da će “za relaksaciju mjera i revitalizaciju gospodarstva biti spremni već na sljedećoj sjednici Vlade”.

“Od trenutka objave prvog i drugog seta mjera, mjere su pogođene u sridu. Iz dana u dan ih dorađujemo i postoje nove mjere. Hrvatska je odlučila staviti 10 posto GDP-a na stol likvidnosti”, zaključio je ministar Horvat.

Komentiraj