Borna Filic/PIXSELL

HORVAT “Rješenje za Uljanik više očekuje javnost nego radnici”

Ministar gospodarstva Darko Horvat u srijedu je najavio kako će Vlada na sjednici u Puli u četvrtak napraviti presjek povijesti brodogradnje i zatečenog stanja.

Na pitanje novinara znači li to da nema konkretnih rješenja, Horvat je odgovorio protupitanjem – ‘Kakvo konkretno rješenje očekujete?’, prenosi N1.

Dodao je da konkretna rješenja više očekuje javnost nego radnici: “Radnici su dionici u procesu koji je vrlo kompleksan i složen. Spram toga koliko ga se godina stavljalo pod tepih, kroz jednu noć teško da se može naći jedno spretno i sretno rješenje. Razgovaramo s potencijalnim investitorom, razgovaramo s od uprave izabranim strateškim partnerom. Pojavljuju se iz dana u dan novi dionici zainteresirani za hrvatsku brodogradnju i nemojte nas tjerati u donošenje nerezonskih odluka koje bi mogle imati teže posljedice”.

Horvat kaže kako je novac za plaću za kolovoz osiguran. Horvat je rekao i daje plan restrkutriranja težak 584 milijuna eura, participacija Vlade, za koju EK misli da je prevelika, je 60 posto. “Sto milijuna eura je prvom u prvom trenutku kako bi se proizvodnja u Uljaniku i 3. maju mogla nastaviti”, rekao je Horvat.

Komentiraj