HNS ne pregovara oko mogućnosti preslagivanja nove većine

Miranda Cikotic/PIXSELL

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ocijenio je u petak u Vukovaru kako niti jedan saborski zastupnik HNS-a ne pregovara niti s jednom strankom oko mogućnosti preslagivanja nove saborske većine u Hrvatskom saboru.

“Prvi smo rekli da zbog političke odgovornosti Tomislav Karamarko mora napustiti Vladu, a onda je opet HNS prva rekla da su izbori jedina mogućnost za Hrvatsku. Hrvatskoj danas treba šansa za bolju budućnost, a nju može donijeti jedino stabilna i jasna Vlada, a do nje možemo doći, ne preslagivanjem i ne kaznenim djelima i korupcijom potencijalnih saborskih zastupnika, nego izborima”, poručio je Ivan Vrdoljak.

HNS želi da do izbora dođe što prije, a jedna od mogućnosti za to je i raspuštanje Sabora, kazao je ocijenivši kako više od 70-posto građana Hrvatske vidi da su izbori jedini izlaz iz sadašnje situacije. Također je kazao kako očekuje da se Sabor raspusti prije odluke o izglasavanju nepovjerenja čitavoj Vladi uključujući i premijera Oreškovića, napomenuvši kako o tome odlučuje Most jer će imati dovoljno potpisa za to na stolu.

“Most ima šansu da raspusti čitav Sabor dan prije nego će se izglasati nepovjerenje čitavoj Vladi, i Hasanbegoviću, i Nakiću, i Oreškoviću, A ako ne onda ćemo prvo srušiti Vladu, a potom Sabor”, kazao je Vrdoljak, rekavši kako će HNS ukoliko dođe do izglasavanja nepovjerenja Vladi glasovati za pad Vlade, opravdavši to riječima kako je HNS ipak stranka u opoziciji.

Vrdoljak je pozdravio današnje potpisivanje ugovora za ekploataciju nafte i plina u Slavoniji. “Dosta sam političkih batina dobio dok sam pokušavao realizirati taj projekt i danas se pokazalo da taj projekt daje šansu za razvoj Slavonije”, poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, koji je u Vukovaru boravio u sklopu obilska stranačkih podružnica.

Komentiraj