Nacional

HNS ČAČIĆU ‘Ne grizi ruku koja te godinama hranila’

HNS je u petak reagirao na prozivke predsjednika Narodne stranke Reformista Radimira Čačića upućene Predragu Štromaru i Blaženki Divjak, nazvavši ih podmetanjima i lažima koje sve više pripadaju rubrici ‘vjerovali ili ne’.

Čačić je danas prozvao HNS-ova potpredsjedniku Vlade Predraga Štormara i ministricu znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak za opstrukciju isplate proračunskog novca za troškove javno-privatnog partnerstva kod gradnje školskih objekata.

U priopćenju iz Središnjeg ureda HNS-a poručili su Čačiću, bivšem predsjedniku te stranke, “da ne grize ruku koja ga je godinama hranila, a na račun koje i dan danas bere plodove HNS-ova rada te pljuje po stranci koja mu je bila dobra dok su HNS-ovke i HNS-ovci danonoćno radili za njega”.

U priopćenju iznose i da je HNS na posljednjim parlamentarnim izborima osvojio 130.000 preferencijalnih glasova, a Narodna stranka Reformisti Radimira Čačića tek 9488 preferencijalnih glasova, od kojih mu je bivši HNS-ovac Darinko Dumbović donio čak 2650 glasova i to na račun stranke Milana Bandića.

Ističu i da je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak osigurala 20 milijuna kuna za Varaždinsku županiju, Koprivničko-križevačku županiju i Grad Koprivnicu što će HNS i podržati u Hrvatskom saboru.

Za Čačića, koji je kao HNS-ovac obnašao dužnost potpredsjednika Milanovićeve vlade, kažu da u to vrijeme nije osigurao trajno rješenje za javno privatno partnerstvo te da se kao predsjednik Reformista svakodnevno kiti tuđim perjem i maše projektima koje je započeo Predrag Štromar kao njegov prethodnik u Varaždinskoj županiji.

Komentiraj